menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Den Haag weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Den Haag

Een kundige Mediator uit Den Haag helpt u graag verder.

Hoe, wat en waarom mediation in Den Haag

U maakt gebruik van mediation wanneer een gesprek nog steeds mogelijk is. Voordat dingen van kwaad tot erger gaan en er een rechter aan te pas moet komen. Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflictsituatie de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost zijn. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een sessie met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en nooit advies geven. Natuurlijk geeft de mediator informatie die benodigd is. De goede wil van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een passende oplossing te komen. Het punt is, allebei de partijen worden geacht te luisteren naar elkaar en zich in elkaars situatie inleven.

De eerste sessie zal bestaan uit een uitleg van het gehele proces en zal de mediationovereenkomst worden getekend. In de mediationovereenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle sessies op vrijwillige basis plaatsvinden.

Als alle conflicten boven water zijn en eventueel goed zijn doorgesproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de eventuele oplossingen. In de afrondingsfase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing zal worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is afgesproken.

Een mediator uit Den Haag kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • conflicten tussen buren
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere zakelijke geschillen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
3.768
Klanten geholpen met mediators vergelijken
27.388
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Den Haag

Kosten van een mediator in Den Haag

Het uurtarief voor mediation verschilt per mediator. Hierdoor komt het dat de tarieven van mediation ver uit elkaar liggen. Bijna alle mediators hanteren andere tarieven voor het bedrijfsleven en voor particulieren. Het allereerste gesprek is over het algemeen gratis en vrijblijvend, dit is het zogenaamde intake gesprek. In dit gesprek zal men u eveneens vertellen wat het tarief is dat u in rekening gebracht zal worden en hoeveel gesprekken men denkt nodig te hebben.

Wanneer een mediator samenwerkt met de Raad voor de Rechtsbijstand kan hij of zij namens u bij de overheid een subsidie aanvraag indienen, ook wel bekend als toevoeging. Voldoet u helemaal aan de voorwaarden voor deze subsidie, dan hoeft u alleen maar een bijdrage te betalen. Deze subsidie is uiteraard afhankelijk van het inkomen en eigen vermogen van de aanvragers. Uw mediator kan u hierover meer informatie geven.

De totale kosten van een mediation zijn afhankelijk van het aantal gevoerde gesprekken. Om de partijen die in een conflictsituatie zitten tot een oplossing te laten komen zijn er over in de regel drie tot vijf gesprekken nodig. Kan men het niet eens kan worden, dan kan men de onenigheid alsnog bij de rechter voorleggen. Een juridische procedure is echter wel veel duurder dan een mediationtraject.

Heeft u behoefte aan naar mediation? Vul uw gegevens in en vindt een mediator uit Den Haag. Van verschillende mediators uit Den Haag zult u dan een offerte ontvangen in uw e-mail waarmee u een lopend conflict tot een oplossing kunt brengen.

mac
mac
img

Ik ben Aurélie Koehorst, regiomanager in Den Haag. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Den Haag.

Zoeken naar bekwame bemiddelaars uit Den Haag?

Met mediation hoeft u niet naar de rechter te gaan. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechtbank als u in uw gelijk staat, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. Immers, de relatie tussen de betrokken partijen is kapot en moeizaam te herstellen. De gevolgen kunnen dan enorm groot zijn. Uw goede naam als ondernemer kan dan in een negatief daglicht komen te staan, en op zakelijk gebied kunt u ook behoorlijke averij oplopen.

De verliezer dient bij een gerechtelijk vonnis ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. De kosten van een mediator uit Den Haag worden altijd gedragen door allebei partijen. Het is daarom van belang dat allebei de partijen er het beste van maken. Wanneer de betrokken partijen tot een werkende oplossing komen, is dat voornamelijk te danken aan hun goede wil en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met behulp van mediation is er altijd de kans om tot een passende oplossing in wat voor soort conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Den Haag? Laat hier diverse offertes naar u sturen van verschillende betaalbare mediators uit Den Haag en uw conflict behoort misschien spoedig al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Den Haag te zeggen hebben!

img

Jan-Douwe Hollen

Ik ben via Professionals Den Haag in contact gebracht met een fijne Mediator. Door de deskundigheid van Professionals Den Haag heb ik direct een adequate professional gevonden. Dit heeft mij veel stress bespaart!

img

Annelies Ebbekink

Vrijwel meteen een Mediator gevonden. Ik ben goed en deskundig geholpen door Professionals Den Haag. Ook in het weekend zijn ze bereid te helpen!

Professionals uit andere branches in Den Haag

Let's Talk

Bij Professionals Den Haag staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier